Tatuajele cu fluturi sunt foarte populare mai ales in randul persoanelor de sex feminin.

Inainte de a va tatua un fluture pe corp sau orice alt tatuaj , e bine sa intelegeti semnificatia acestuia. Fluturii sunt cele mai frumoase fiinte ale naturii, creaturi gingase care iau nastere printr-un proces unic de metamorfoza, insa au o durata scurta de viata.

Aceste tatuaje cu fluturi semnifica libertatea unei femei, gingasia, insa aceasta semnificatie poate varia pentru fiecare persoana in parte, depinzand in special de personalitatea persoanei care detine un astfel de tatuaj cu fluturi. Totodata, transformarea fluturelui poate fi asociata cu trecerea de la fata la femeie, maturizare.

Deasemenea, fluturii pot avea diverse semnificatii in functie de cultura. Spre exemplu, in cultura irlandeza, fluturii sunt considerati a fi sufletele celor morti, in calatoria spre purgatoriu, in cultura greaca fluturii atunci cand ies din cocon reprezinta nasterea unui suflet omenesc iar in cultura celtica fluturii erau considerati un semn de renastere.

Semnificatia acestor tatuaje cu fluturi poate fi data si de locul unde este tatuat un astfel de tatuaj. De exemplu, un tatuaj cu fluturi efectuat pe :

  • ceafa, omoplat sau gat reprezinta o persoana care indrazneste sa viseze;
  • glezna sau picior reprezinta creativitate sporita si/sau iubire fata de natura;
  • incheietura mainii are rolul de a evidentia frumusetea femeii;
  • abdomen semnifica virginitate, puritate, inocenta;
  • partea inferioara a spatelui reprezinta o persoana inteligenta, de incredere, stabila.Ce parere ai despre aceste modele de tatuaje ?Go to the top of the page